Depozite

    Depozitarea carnii si a produselor din carne refrigerata se realizeaza in spatii cu temperatura aerului de 0-4 ℃, fara variatii mari de temperatura pentru a evita reactiile biochimice si dezvoltarea microflorei. Tehnologiile firmei noastre urmaresc mentinerea carnii la temperaturi de 0 ℃ cunoscut fiind ca prin aceasta se limiteaza multiplicarea germenilor.

  • Congelarea asigura in mare parte o mai mare stabilitate a carnii, din punct de vedere microbiologic si biochimic deoarece se opreste multiplicarea microorganismelor, se distrug 90% din germenii sensibili, se incetinesc si opresc reactiile chimice care au loc ca urmare a micsorarii activitatii prin inghetarea apei din carne.
  • Congelarea se efectueaza pe o carne racita si adusa la o temperatura de 4 ℃ in prealabil.
  • Depozitarea produselor congelate urmareste pastrarea si mentinerea calitatii acestora care se realizeaza in depozite dotate cu instalatii frigorifice unde temperatura trebuie sa fie de -20 ℃ la o umiditate relativa a aerului de 85%, iar viteza de circulatie a aerului sa fie cuprinsa intre 0,04-0,08 m/s.