Knowledge is power! "(Francis Bacon)"

safe food

    Omenirea se afla intr-o puternica criza politica, economica si sociala, cauzata de o repartitie inechitabila a bunurilor materiale si indeosebi, a hranei. Statistici recente ale FAO (2010) ne arata ca, aproximativ 500 de milioane de locuitori ai planetei sufera de foame si de malnutritie cronica.

  • Dezvoltarea agriculturii, care ar putea sa rezolve aceasta problema cunoaste, din nefericire, un interes din ce in ce mai redus, in majoritatea tarilor lumii.
  • Din 141 state, pentru care statisticile ONU ne ofera date cu privire la contributia agriculturii la formarea PIB, doar in 18 state, aceasta importanta ramura economica se bucura de o atentie majora.
  • Cu regret constatam ca, printre cele 18 state dezvoltate nu se regaseste Romania, care detine al doilea potential agricol din Europa, dupa Franta.
  • Economia romaneasca este, inca, guvernata de alte legi dacat cele care se aplica in lumea buna si care s-au dovedit a fi catastrofale pentru interesele nationale.
  • In aceste conditii sunt foarte rare unitatile economice de la noi, care au reusit sa se impuna prin parametri productivi si financiari competitivi, nu numai pe plan intern, ci si in afara.
  • Intre putinele unitati care au impresionat prin performante demne de invidiat se numara si SC "AVI-TOP" SA Iasi, de care se leaga numele ing.zootehnist Neculai Apostol, cel care a ctitorit aceasta unitate, implicandu-se cu resurse financiare, istetimea mintii sale, stiinta, foarte multa munca, tenacitate, temeritate si har de la Dumnezeu.
  • Profilul unitatii este de producere a carnii de pasare, un aliment la fel de popular, precum era pestele altadata, caracterizat prin insusiri senzoriale, fizice, chimice si tehnologice unice: bogat in proteine, cu o inalta valoare biologica, calorii putine, usurinta in masticatie, digestie si absorbtie de invidiat, posibilitati variate de prelucrare. Pentru toate aceste calitati, carnea de pasare este considerata un aliment polivalent, dietetic si hranitor, ideal pentru toate varstele, dar mai ales pentru copii, batrani, bolnavi si convalescenti.
  • Consideram ca realizarile de prestigiu obtinute de SC AVI-TOP SA Iasi au la origine mai multe cauze, pe care ne face placere sa le enumeram:
    • un management profesionist;
    • aplicarea unor tehnologii de varf in incubatie, cresterea puilor de carne si abatorizare;
    • nutritia pasarilor cu hrana naturala, lipsita de componenti nocivi, precum: antibiotice furajere, hormoni de crestere, dioxina, micotoxine etc., aspect cunoscut dealtfel de consumatori, care isi manifesta fara rezerve preferintele pentru carnea de pasare produsa in aceasta unitate;
    • proiectarea si implementarea sistemului de management al sigurantei alimentului, bazat pe principiile HACCP (Hazard Analisis and Critical Control Points);
    • educatia permanenta a personalului salariat al unitatii pentru insusirea elementelor care definesc notiunea de "calitate". Managerii acesteia se implica in mod activ si coerent pentru implementarea principiilor "Noii viziuni Europene" referitoare la calitate, cultivand conceptul "MADE IN EUROPE", care inseamna standarde inalte, design excelent si etica profesionala.

    SC AVI-TOP SA Iasi este un brand in Romania; aici stiinta avicola si munca de zi cu zi, corecta, constiincioasa si pragmatica sunt la ele acasa.

    Iasi, 23.03.2011